DOEL 2020

In 2020 zette de Bron zich in voor de familie Lindhout-Slabbekoorn uit Kloetinge: Marjan, pedagoge, 43 jaar; John, bedrijfseconomisch adviseur, 44 jaar en Sophie, scholiere, 14 jaar. Nicaragua is voor hen reeds bekend terrein. Ze zullen als diaconaal/kerkelijk werkers de jonge kerkelijke gemeenten in Nicaragua ondersteunen in de verdere verzelfstandiging op zowel kerkelijk als diaconaal terrein.

Bekijk ons aanbod

Over ons

Stichting De Bron drijft een boekhandel met als doel het verspreiden van het evangelie door de verkoop van boeken, cd’s, kaarten en cadeauartikelen.

Onze boekhandel heeft geen winstoogmerk. Een door het bestuur vastgesteld percentage van de winst gaat dan ook naar projecten met een gelijksoortige doelstelling als De Bron.

Zo konden we in 2012 een mooi bedrag overmaken voor de aanschaf van een drukpers door een christelijke drukkerij in Egypte. De pers wordt onder andere gebruikt voor het drukken van Bijbels, kinderbijbels en geestelijke lectuur. Directeur Sami Yacoub en zijn vrouw zijn al 20 jaar in de Arabische wereld actief.

In 2014 hebben we naar Open Doors een gift overgemaakt voor noodhulppakketten. Irakese christenen kregen via lokale partners en kerken voedsel en water, matrassen en dekens uitgereikt en medische ondersteuning.

In 2015 hebben we aan Friedenstimme een gift gegeven voor lectuur en drukwerk.

Stichting Vrienden van de Matthew Henry zet zich met een deskundig team Indonesische vertalers in voor het vertalen van het complete Bijbelcommentaar van de puriteinse predikant Matthew Henry vanuit de brontaal (Engels) in het Indonesisch. De Bron heeft in 2016 deze stichting een gift voor dit project kunnen geven.

In 2017 zijn Pieter en Jacomien van der Wilt gesponsord in hun werk om het onderwijs op Papua te verbeteren.

2018 was het jaar waarin de Bron zich heeft ingezet voor stichting Gave. Gave maakt kerken en christenen bewust van de Bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen en Gods liefde met hen te delen.

In 2019 heeft de Bron zich ingezet in voor stichting Ark Mission. Voor de verschillende doelgroepen van Ark Mission zijn vier bemoedigingsboekjes ontwikkeld. Boekhandel De Bron heeft het uitbreiden van deze serie gefaciliteerd met vier nieuwe boekjes. Thema’s: Autisme | Burn out klachten | Angst | Ouderdom

U kunt bij ons terecht voor

Bijbels

Wij hebben Bijbels van verschillende uitgevers, in verschillende vertalingen, afmetingen en uitvoeringen. Recentelijk is de Bijbel met uitleg verschenen, een uitgave van De Banier. Meer informatie over dit project vindt u op de website www.bijbelmetuitleg.nl.

Boeken

Ons assortiment boeken is heel breed. Theologie, geloofsopbouw, levensstijl, bijbelstudieboeken, Bijbelse dagboeken en kinderbijbels vormen een belangrijk deel van onze voorraad, maar er is ook een ruime keus aan romans, thrillers, jeugd- en kinderboeken. Voor de categorieën relatie en opvoeding, cadeauboeken en gedichtenbundels kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

Tijdschriften

Zij en Zeeuws, Belle, Weet en Jente hebben een vaste plek in ons tijdschriftenrek. Glossy’s en andere bladen zoals Puur! Zomer/Winter van uitgeverij Kok en Sestra ZOMER/THUIS vullen het assortiment aan.

Vragen of bestellen?

Zoekt u iets wat er niet staat? Vraag het aan onze medewerkster; wij kunnen het dan voor u bestellen.

Wilt u zeker weten dat u niet voor niets naar de winkel komt? Dan kunt u uw bestelling ook via de mail aan ons doorgeven!

Zangbundels

Verschillende zangbundels hebben bij ons een plek op de plank. Of u nu op zoek bent naar de psalmen, het liedboek van uw kerk,  de zgn. gele bundel of een uitgave van de opwekkingsliederen, teksteditie of muziekeditie: we helpen u graag.

Kaarten

Een kaartje voor een geboorte, een verjaardag, een bruiloft, bij ziekte of overlijden, of ‘gewoon zomaar’ een kaartje? Ons assortiment kaarten is gevarieerd, zowel wat betreft de stijl als de prijs. Er is keus in ansichtkaarten, enkele en dubbele wenskaarten, met en zonder Bijbeltekst of gedicht.

Cd's

Onze cd-leverancier biedt u een goede bestelservice. Cd’s die bij hem voorradig zijn, kunnen tweemaal per week geleverd worden. Het leveren van cd’s die buiten het gewone assortiment vallen, duurt wat langer, maar vrijwel alle cd’s zijn voor u te bestellen, waar ter wereld ze ook uitgekomen zijn!