Nieuw: Nieuwe Bijbelvertaling 2021

De NBV21 is de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) uit 2004, de meest gebruikte Nederlandse vertaling. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft in de NBV21 de vele lezersreacties verwerkt en nieuwe wetenschappelijke inzichten toegepast. Een dergelijke revisie is nodig en waardevol. De NBV21 heeft veel te danken aan de lezersreacties en is daardoor niet alleen de Bijbel vóór, maar ook ván de 21e eeuw.
 
In de NBV21 zijn 12.000 verbeteringen aangebracht vergeleken met de versie uit 2004. Er is gelet op consistentie (zijn overeenkomstige zinnen of uitdrukkingen op dezelfde manier vertaald) en op sleuteltermen. En waar nodig is er iets opener vertaald. Ook zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten verwerkt, waardoor sommige teksten ineens gaan ‘spreken’.
Vanaf 14 oktober 2021 in de winkel!

NBV21 Nieuwe Bijbelvertaling 2021

Wij zoeken vrijwilligers voor in de winkel, die zelfstandig kunnen werken en onze klanten willen helpen bij hun aankoop.

Verkoopmedewerk(st)ers zijn minimaal enkele uren per maand beschikbaar en worden in overleg ingeroosterd. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele wensen en mogelijkheden. De openingstijden van onze winkel zijn aangepast aan vrijwilligers met schoolgaande kinderen.

De werkzaamheden worden in een korte inwerkperiode aangeleerd, waarna de vrijwilliger zelfstandig in de winkel gaat werken.

Bij interesse is het mogelijk om eerst een of meerdere dagdelen mee te kijken.

Waarom is dit iets voor u?
U zorgt er samen met de andere vrijwilligers voor dat er in Kapelle een christelijke boekhandel is. Onze klanten stellen het op prijs om in de winkel een (christelijk) boek naar wens te kunnen uitzoeken. Op deze manier kan de waardevolle Bijbelse boodschap aan mensen worden doorgegeven. U komt in contact met andere mensen, waardoor uw wereld zich verbreedt. Soms ontstaan tijdens het werk spontaan diepgaande gesprekken.

Alle medewerkers van De Bron zijn vrijwilligers. Van hen wordt verwacht dat zij kerkelijk meelevend zijn en de doelstelling van De Bron – het verspreiden van het Evangelie –van harte onderschrijven.

Reageren
Bent u de persoon die wij zoeken, of hebt u behoefte aan meer informatie? U kunt natuurlijk ook een bericht sturen naar het e-mailadres zoals links in de informatiebalk is weergegeven, of gebruikmaken van het contactformulier op de website. Wij zien uit naar uw reactie!

Bellen

0113 – 34 07 18

Adres

Ooststraat 8,
4421 EB Kapelle (ZE)